Inca o seara plina de arome si ingrediente imbietoare, verdicte usturatoare, dar si aprecieri insotite de mult ravnitul sort au adus emisiunea "MasterChef" pe pozitia de lider absolut de audienta pe toate categoriile de public. Emisiunea a inregistrat pe publicul sau tinta un varf de 17,7 puncte de rating si 35,3% cota de piata.
In cea de-a doua editie a show-ului de la Pro TV emotiile au fost expuse in fata celor trei jurati si, desi a plouat cu critici si comentarii dure, cativa concurenti au imbracat sortul „MasterChef”.
Izaura Nitoi, o farmacista pasionata de gatit, este una dintre fericitele concurente care au intrat in etapa urmatoare a show-ului dupa ce i-a indulcit pe Sorin Bontea, Florin Dumitrescu si Catalin Scarlatescu cu un desert savuros. Mama a doua fetite, Izaura le-a marturisit celor trei ca gatitul este unul dintre lucrurile care o linistesc, in bucatarie se regaseste si, chiar si atunci cand a fost imobilizata la pat in urma unui accident, nu s-a despartit de bolurile si tigaile ei. Mousse-ul de ciocolata cu sos de zmeura pe care tanara farmacista l-a pregatit cu multa atentie si rafinament i-au adus un sort din partea juriului.
Si Georgiana Codrescu, o tanara de 24 de ani care viseaza sa aiba un restaurant concept cu mancare afrodisiaca, merge mai departe in competitie. Curcanul cu smochine pe care l-a adus in fata juratilor cu scopul de a-i imblanzi si-a facut efectul, astfel ca Georgiana i-a cucerit pe cei trei nu doar cu iubirea pe care a aratat ca o are pentru bucatarie, ci si cu umorul sau: „Efectul si-l va face diseara”, le-a promis ea juratilor, mai in gluma mai in serios.
D’Artagnan de Romania si-a gasit si el locul printre concurentii „MasterChef”, care merg mai departe in concurs. La cei 25 de ani ai sai, Alexandru Petricean este student, practicant de scrima la clubul Steaua si, mai nou, somer pentru ca si-a dat demisia de la locul de munca pentru a acorda toata atentia sa acestei competitii a gustului. Le-a marturisit juratilor ca acest concurs este pentru el oportunitatea de a-si schimba cariera, de a face dintr-o pasiune un job si, dupa ce i-a cucerit pe jurati cu preparatul sau, dar si prin curajul de care a dat dovada, a primit sortul emisiunii cu lacrimi in ochi.
Florin Dumitrescu a aratat din nou ca este un chef cu temperament si a reusit sa pacaleasca un concurent. L-a facut pe Nicolae Godeanu sa creada ca a fost respins, insa i-a aruncat sortul „MasterChef” in cap. Bucuria si surprinderea acestuia au fost peste masura, mai ales ca pusese tot sufletul in preparatul din fazan pe care l-a flambat chiar in fata juratilor.
La fel de surprins a fost si Bogdan Alexandrescu, cel care a mizat in aceasta etapa a show-ului pe creveti in foita de aur si trei feluri de risotto, printre care un orez pigmentat cu cerneala de sepie. Bogdan a facut fata si presiunii la care chef-ul Catalin Scarlatescu l-a supus: acesta i-a cerut sa aranjeze acolo, pe loc, o noua farfurie doar din resturile care mai ramasesera pe platoul prezentat de el.
Tot pe creveti si risotto a mizat marti seara si Viorel Copolovici, un bucurestean de 36 de ani, care le-a rezervat o surpriza juratilor: a prezentat un platou cu orez in forma siglei „MasterChef”, dupa un sablon pe care si l-a pregatit singur. Administrator al unui restaurant pe care l-a pornit din pasiunea pentru gatit, dupa ce a renuntat la o cariera de peste zece ani in comunicare si marketing, acesta le-a aratat celor trei jurati ca increderea in sine si in abilitatile sale in bucatarie merita sa-i fie rasplatite cu biletul catre urmatoarea etapa a emisiunii. Iar Flavia Meterez, un artist plastic de 29 de ani, si Anda Ghita, proprietarea unei afaceri de servicii funerare, au mizat pe incredere si au demonstrat ca priceperea cu care au gatit merita rasplatita.